Меню
Количка

Правила и условия

Ние ценим клиентите си. Вие сте на първо място за нас, защото във вас се крие причината за съществуването ни. Уверяваме ви, че може да замените или върнете всеки закупен от нас артикул . Ако намерите каквото и да е несъответствие в получената от нас пратка, свържете се с нас на office@avvacollection.com. Наш оператор ще ви обясни отново всички детайли. Всяка пратка се изпраща с опция тест и преглед. При поръчка с Еконт,имате и опцията избор.


ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Условия за покупко-продажба чрез www.avvacollection.com по смисъла за ЗЕК:

С всяка поръчка потребителят автоматично приема нашите общи условия. Всички артикули, обявени в сайта не са търговско предложение по реда на Гражданският процесуален кодекс. С натискане на бутон ПОРЪЧКА Вие не сключвате сделка с фирмата, а само заявявате желанието си да получите артикул от нас до адрес или офис на куриерска фирма. В този смисъл с бутон ПОРЪЧКА Вие не закупувате желаният артикул, докато не заплатите за него. Фирмата не гарантира наличността на обявените в сайта ни модели. Възможен е отказ на получена заявка.

При липсващ артикул уведомяваме клиентите чрез телефонен разговор или имейл. В случай, че не можем да се свържем с клиента ( не отговаря или телефонът не е коректен) поръчката се анулира.

Поръчка може да се заяви отново само след като сте се свързали с наш онлайн сътрудник. Всички обявени цени в avvacollection.com са с включено ДДС и не включват разходите за доставка.
Сайтът не носи отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, който вие виждате на вашия монитор или телефон !
Сайтът си запазва правото да не изпраща поръчана стока на клиент, който има по-голям процент не потърсена или върната стока , отколкото взета.
Транспортните разходи свързани с доставка, замяна и връщане на продукт дори и при рекламация се поемат ЕДИНСТВЕНО И САМО  от клиента. Всички колети с продукти изпратени към нас с транспорт за наша сметка ще бъдат отказвани и върнати на изпращача, освен ако преди това пратката не е уточнена устно или писмено с наш оператор.
AVVA COLLECTION поема транспортни разходи само в случай на погрешно изпратен модел или размер. В такива случай клиента не заплаща нищо по подмяната на продукта.
Тук може да свалите – ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ


Внимание!Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уебсайт.
Тези условия обвързват всички потребители. Ако използвате сайта www.avvacollection.com се счита, че сте съгласни и приемате тези условия като се задължавате да ги спазвате.
В случай, че не сте съгласни с тези условия, моля не използвайте този уебсайт.


Поръчка

Поръчките се приемат от сайта от 09.30 ч. до 18 ч. всеки работен ден от понеделник до петък. Заявките постъпили след 17:00 или в почивен ден се обработват на следващия работен ден. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени. При липса на наличност или друга извънредна информация относно вашата поръчка ще бъдете уведомени по телефона или  email който сте предоставили при регистрацията.


Цена на поръчката

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка, съответно пресметната съобразно големината на доставката и адреса за доставка. 


Проблеми при изпълнение на поръчката

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

1. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

2. Липса на телефон за контакт с потребителя.

3. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност – в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Начини на плащане

Плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера, като в цена на закупените от Вас артикули се добавя и цената на доставката. В зависимост от отдалечеността на населеното място, обема на доставката и метеорологичните условия, ще бъдете уведомени за цената на транспортната услуга.


Гаранция на стоката

Всички стоки предлагани в www.avvacollection.com са предоставени от официални производители и вносители. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване.

www.avvacollection.com е уебсайт за електронна търговия – за продажба на обувки и стоки от разстояние, които се доставят след изричното им заявяване от страна на Потребителя.

За неуредените въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство в Република България.
I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

  Съгласно Закона за защита на потребителя и Закона за електронна търговия предоставяме свободно следната информация.

   Седалище и адрес на управление:  ПЛОВДИВ УЛ.МИНЗУХАР 3
   Данни за кореспонденция:
   Адрес –  ПЛОВДИВ УЛ.МИНЗУХАР 3
   Адрес на електронна поща: office@avvacollection.com
   Телефон: 0898556863

    Термините използвани в настоящите Общи условия имат следното значение:

    „Сайт“ – интернет ресурс достъпен чрез своя унифициран адрес www.avvacollection.com, съдържащ файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

    „Оператор“ – „АVVA COLLECTION” се явява оператор на средство за комуникация от разстояние по смисъла на чл. 54, ал. 4 от Закона за защита на потребителите, като при публикуването на Стока/Услуга и приемането на поръчките на Посетителите (при сключването на Договорите за продажба) действа изцяло от името и за сметка на Доставчиците.

    „Доставчик“ – физическо или юридическо лице, което предоставя стоката/услугата, публикувана на Сайта което в рамките на своята търговска или професионална дейност сключва договор за продажба от разстояние с потребител по силата на
    чл. 48 ал 2 от Закона за защита на потребителя .

    „Стока/Услуга“ – конкретна стока или услуга публикувана на Сайта, предмет на Договор за продажба от разстояние по смисъла на чл. 48 ал 1 от Закона за защита на потребителя.

    „Поръчка“ – Заявление от страна на посетител чрез използване на техническият ресурс на сайта за закупуване на Стока/Услуга от Доставчик.

     Операторът може да измени настоящите Общи условия за ползване по всяко време като публикува нова тяхна версия с указване на датата на извършването на съответните изменения и датата на тяхното влизане в сила. За предоставени услуги преди датата на влизане в сила на извършените изменения, ще се прилагат правилата на действащите към този момент Общи условия за ползване.

      www.avvacollection.com  не желае да получава конфиденциална или защитена информация от посетителите.Всяка информация която посетител по желание е изпратил до
      www.avvacollection.com се счита за неповерителна и непредставляваща предмет на права.
      Личната информация която потребител по-собствено желание изпрати към сайта с цел поръчката на Стока/Услуга е под закрила на Закона за защита на личните данни.

       Съхраняваните от Оператора лични данни ще бъдат използвани единствено за целите, за които последните са предоставени, като няма да бъдат предоставяни на трети лица без съгласието на Потребителя, с изключение на случаите, когато това се изисква по силата на действащото законодателство (Закона за електронните съобщения, Наказатело-процесуалния кодекс и др.).

       II. УСЛУГИ ПРЕДОСТАВЯНИ ПОСРЕДСТВОМ САЙТА “AVVACOLLECTION.COM”

        
        Сайтът е онлайн платформа за промотиране на Стоки/Услуги, предоставяни от Доставчици на Посетителите на Сайта посредством публикуване на оферти.На посетителите на Сайта се дава възможност да се запознаят със Стоките/Услугите и използвайки техническият ресурс на Сайта да направят Поръчка.

         Услугите предлагани на Посетителите посредством Сайта са безплатни за тях.
         Потребителите заплащат единствено цената на закупените Стоки/Услуги и таксите за доставка.
         AVVA COLLECTION  има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите.При допуснати технически грешки при публикуване на цените AVVA COLLECTION  има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.

          Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници.
          При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите Стоката/Услугата, която купувате и цената с включена цена за доставка.
          Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.
          Цената за доставка се определя при потвърждаване на поръчката в зависимост от мястото на доставка по тарифа на куриерската фирма.

           Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:
           – Липса на телефон за контакт с потребителя.
           – Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
           – Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

           При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка.
           Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

           III. ОТГОВОРНОСТИ


           Всяка поръчка от страна на посетител на AVVACOLLECTION.COM  има силата на Договор за продажба от разстояние по смисъла на чл. 48 ал 1 от Закона за защита на потребителя между двете страни , като извършването на самата заявка има силата на волеизявление от страна на Клиента за сключването на договора.

            Операторът не гарантира за верността, точността и надеждността на всички материали, съдържащи се в Сайта.
            Всички материали са предназначени само за информация и не представляват съвет за покупка на съответната Стока/Услуга.
            Нашия сайт предлага продуктите с действителните им цветове. Ако имате проблеми с точното им изображение променете настройките на монитора си. Ние не носим отговорност ако вашият монитор не изобразява точните цветове.
            Операторът не гарантира непрекъснат и напълно надежден достъп до Сайта и не поема никаква отговорност за загуби или щети, възникнали в резултат на проблеми с достъпа до Сайта.Операторът си запазва правото да спира Сайта по всяко време без да обосновава причини за това, включително но не само поради актуализации, подобрения или профилактика, като не носи отговорност за такова спиране.

             Предвид ползването на Сайта Потребителят се съгласява:
             – да предостави вярна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на формата за регистрация или формата за поръчка без регистрация
             – при нужда да променя тази информация с оглед на нейната вярност
             – да предприема всички мерки за опазване на паролата си
             – да не подава фиктивни или невалидни заявки
             – да заплати заявената от него Стока/Услуга при доставянето и, включително транспортните разходи
             – да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора,
             които не е упълномощен да представлява

             Предвид ползването на Сайта Потребителят има право:
             – на достъп до своята поръчка..
             – да върне закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването й.
             За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

             IV.ДРУГИ УСЛОВИЯ


             Ако някое от условията на настоящите Общи условия за ползване стане невалидно по силата на съдебно решение, останалата част остава в сила.

             1.ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

             AVVA COLLECTION гарантира, че ако се почувствате неудовлетворени от закупените продукти, ние ще ги сменим с други или ще върнем обратно получените за тях пари, при условие, че ни ги върнете в запазена оригинална опаковка, заедно с товарителницата и разпечатан и попълнен формуляра за връщане. Продуктите не трябва да бъдат използвани, прани или почиствани.

             Пратки, изпратени с начин на плащане „наложен платеж“, няма да бъдат приемани. Ако желаете възстановяване на сумата, попълнете бланка(налична за изтегляне в сайта) с банкова сметка, както и титуляр на сметката!

             Имате право да върнете закупената от нас стока в срок от 14 дни, съгласно условията на чл.55 от ЗЗП (Закон за защита на потребителите). Разходите за връщане или замяна на продукта са за ваша сметка. Възстановяването на сумата става по БАНКОВ ПЪТ (в 14 работни дни), след като предварително сте уточнили устно или писмено с наш консултант връщането на продукта. Всяка пратка за размяна или връщане, трябва да е с опция преглед и платен от Вас транспорт. Пратки без опция преглед или с транспорт за наша сметка (освен в случай в, който имате предварителна уговорка с наш консултант) ще бъдат отказвани от нас и връщани на изпращача.

             2. ГАРАНЦИЯ И РЕКЛАМАЦИИ

             Гаранционният срок на всички продукти предлагани в онлайн магазин avvacollection.com е 30 дни и започва да тече от датата на получаването им.

             Avva Collection приема рекламации в рамките на гаранционния срок на продуктите.

             Гаранцията покрива единствено и само производствени дефекти, като за такива се считат:

              • Сцепване на кожата или материала (а не нараняване на повърхностния слой)
              • Разлепване на ходилото (а не сцепване или напукване)
              • Разкъсване на шевове на лицевата част на обувката
              • Повредени ципове
              • * Умишлено повредени или други непроизводствени дефекти, които не са установени по време на теста и преглед пред куриер, няма да бъдат зачитани от наша страна, като рекламация!
               
              Разходите по доставката на продуктите са за сметка на клиента до момента на получаване на продукта за рекламация в офиса на Avva Collection. След съставяне на протокол за оглед от специализиран персонал и вписването на рекламацията в регистъра за рекламации на Avva Collection, клиента получава отговор за първият оглед на продукта на посочен от потребителя електронен адрес за кореспонденция. Именно в този писмен отговор потребителя получава и детайли за възстановяване на сумата която е заплатил за транспорт на продукта за рекламация. Ако при първият оглед от специализиран персонал се установи, че рекламацията е предявена неправомерно, потребителя бива уведомен на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, получава входящ номер от регистъра за рекламации, и продукта му бива изпратен обратно на посочения от него адрес, за негова сметка.

              Ако нашият специализиран персонал установи при първи оглед, че проблема трябва да бъде отнесен към представител на производителя, ние предаваме случая на техен представител за втори оглед и експертна оценка.

              След получаването на отговор от представител на производителя, за да сме сигурни в нашите действия преди да Ви отговорим окончателно, ние се съветваме официално с компетентен случител на КЗП– ( Комисия за защита на потребителите), като представяме цялата кореспонденция с Вас и всички съставени протоколи до момента.Едва след като получим тяхното компетентно становище, ние даваме окончателен отговор по конкретния случай.

              Търговецът си запазва правото да не уважи искането на клиента в случаите на неправомерна експлоатация и/или умишлено създадено условие за рекламация.

              Рекламации не се приемат в следните случаи:

               • Преждевременно износване в следствие на експлоатация в екстремни условия;
               • Износване на подметката и/или откъртване на тока;
               • Разместване на стелката и деформация на обувката в следствие на вода или специфична походка;
               • Изменение на цвета на кожата или материала след неправилно използвани средства за оцветяване, почистване или пране;
               Гаранционният срок на закупените от Вас стоки е 30 дни от датата на получаването.
               Срокът за уреждане на рекламацията е 30 дни от датата на предявяване на рекламацията.

               Рекламацията се урежда от производителя, чрез продавача съгласно чл. 112-115 и чл. 119 от ЗЗП.

               Потребителят има право да предяви рекламация, като поиска извършване на безплатен ремонт на стоката.

               Рекламации могат да се предявят, само в писмена форма на адрес office@avvacollection.com. Всяка предявена рекламация трябва да съдържа.

               Снимки на повредата или дефекта на  обувката и дрехата, която е повредена или дефектна. Снимките да бъдат ясни и достатъчно конкретни, така, че да може да се види ясно дефекта или повредата. Номер на товарителницата с която е получена пратката от потребителя. Кратко обяснение на проблема. Имена на потребителя, телефонен номер за контакт и адрес за доставка или желан офис на Еконт.

               РЕКЛАМАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН, В online ЧАТА НА САЙТА ИЛИ ВЪВ FACEBOOK СТРАНИЦАТА  НЕ СЕ ПРИЕМАТ И НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ЕВЕНТУАЛНО ЗАПИТВАНЕ. ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОНЕН НАЧИН ЗА ПРЕДЯВЯВАНЕ НА РЕКЛАМАЦИЯ Е В ПИСМЕНА ФОРМА НА АДРЕС  office@avvacollection.com

               Съгласно ал.20/3/ от ззппт и БДС-515-88 производителя определя 30 дневен гаранционен срок. Рекламацията се урежда от производителя чрез продавача.

               Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.
                Чл. 112.

               При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

               Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид:

               • стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;
               • значимостта на несъответствието;
               • възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

               Чл. 113.


               Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

               Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

               След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

               Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.


               Чл. 114.


               При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

               Разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума или намаляване на цената.

               Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

               Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

               Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

               Чл. 115.


               Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

               Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1

               Рекламацията при констатирани дефекти се предявява до 3 дни след закупуване на обувките!

               При възникнал отстраним дефект включително разлепване, обувките се отремонтират от производителя в срок от 30 дни. Времето за ремонт се изключва от гаранцията.

               Дефекти даващи основание за рекламация:
               • Сцепване на кожата или материала
               • Разлепено ходило (а не сцепване или напукване)
               • Разкъсан шев на лицевата част( но не механична или умишлена повреда )
               • Повредени ципове
               • Счупване на кленката или металната пластина в камерната част на обувката.
               При дефект в следствие неправилна експлоатация производителя не приема рекламация!

               Всеки спор, между клиентите и сайта www.avvacollection.com, ще бъде решаван по взаимно съгласие. Тези условия са задължителни и за двете страни. Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в „Общите условия“, от датата на тяхното публикуване в сайта. Клиентът е отговорен единствено да бъде винаги в течение с всички промени в тях. Ползването на услугите на сайта, след промени в „Общите условия“, означава, че сте съгласни с тези промени.
               Тези условия ще се тълкуват и прилагат в съответствие със законите в правната система на България. Всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, са подсъдни на съдилищата в България. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще имат доказателствена сила в съдебни и/или административни производства в България.

               В случай че имате въпроси или притеснения относно тези условия и правила за ползване, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма в сайта или на електронна поща: office@avvacollection.com  

               ВАЖНО !!!  Ако не сте съгласни с нашите условия,които са съобразени с Българското законодателство, моля НЕ пазарувайте от

               AVVA COLLECTION